top of page
Zonnepaneel Thuis

Thuisbatterij Breda

Zonnepanelen produceren overdag veel stroom die je niet direct verbruikt.
Door het kopen van een thuisbatterij in Breda, kan je die overtollige groene energie efficiënt opslaan om ’s avonds en ’s nachts te verbruiken. Zo ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. 

Thuisaccu laten installeren

Ook besparen op uw energierekening met een thuisbatterij?

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Bestand uploaden
Contact*

Benodigde capaciteit thuisbatterij in Breda

6 panelen: 
Thuisaccu 2 - 3 kW

12 panelen: 
Thuisaccu 5-7 kW

8 panelen: 
Thuisaccu 3 - 5 kW

15 panelen:
Thuisaccu: 6 tot 9 kW

10 panelen:
Thuisaccu 4 - 6 kW

IMG-20240127-WA0000.jpg

Wat kost een thuisbatterij in Breda

De kosten van een thuisbatterij kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk, de capaciteit, de installatiekosten, en eventuele extra functies zoals monitoring en integratie met zonnepanelen. Hier zijn enkele richtlijnen en voorbeelden van de kosten van verschillende thuisbatterijen in Breda

Prijs thuisbatterij Breda; 

Wat kost een thuisbatterij in Breda

 1. Kleine Thuisbatterijen (5-7 kWh):

  • Kosten: tussen €4.000 en €7.000 inclusief installatie.
    

 2. Middelgrote Thuisbatterijen (10-13 kWh):

  • Kosten: Tussen €7.000 en €10.000 inclusief installatie
    

 3. Grote Thuisbatterijen (meer dan 13 kWh):

  • Kosten: Vanaf €10.000 en hoger, afhankelijk van de capaciteit en functies.
    

Factoren die de kosten van een thuisbatterij beïnvloeden

 1. Capaciteit: grotere batterijen met meer opslagcapaciteit zijn duurder.

 2. Installatiekosten: de installatie kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de bestaande elektrische installatie.

 3. Merk en kwaliteit: A merken met een goede reputatie kunnen duurder zijn, maar bieden vaak ook betere prestaties en langere garanties.

 4. Extra functionaliteiten: sommige batterijen bieden geavanceerde functies zoals slimme energiebeheersystemen, noodstroomvoorzieningen, en integratie met smart home systemen, wat de prijs kan verhogen.

Waarom een thuisbatterij kopen in Breda?

Zonnepanelen produceren overdag vaak meer stroom dan u op dat moment verbruikt, vooral als u overdag niet thuis bent. Een thuisbatterij voor uw zonnepanelen biedt de perfecte oplossing om deze overtollige groene energie efficiënt op te slaan voor later gebruik. Dit maakt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en helpt bij het maximaliseren van het gebruik van uw zelf opgewekte zonne-energie.

Thuisbatterij zonnepanelen Breda

Het combineren van zonnepanelen met een thuisbatterij biedt veel voordelen. Onderstaand vind u enkele voordelen en overwegingen bij het gebruik van een thuisbatterij met zonnepanelen:
 

Voordelen van een thuisbatterij voor zonnepanelen

 1. Maximaliseer zelfconsumptie:

  • Opslag van overtollige energie: zonnepanelen produceren vaak meer energie dan dat u op dat moment verbruikt, vooral overdag wanneer de meeste mensen niet thuis aanwezig zijn. Een thuisbatterij bij uw woning slaat deze overtollige energie op zodat u deze op een later tijdstip kunt gebruiken.
    

  • Verminder teruglevering aan het net: door de overtollige energie op te slaan, hoeft u minder energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet tegen lage vergoedingen en bespaart u op eventuele terugleverkosten.

 2. Besparen op energiekosten

  • Lagere energiekosten: u bespaart op uw energiekosten als u uw goedkope energie verbruikt tijdens de momenten dat de energieprijzen hoog zijn.

 3. Onafhankelijkheid van de netbeheerder

  • Noodstroomvoorziening: een thuisbatterij kan fungeren als een noodbatterij bij stroomuitval, waardoor u toch elektriciteit heeft voor essentiële apparaten en verlichting.

  • Grotere energie-onafhankelijkheid: met een thuisbatterij bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.

 4. Milieuvoordelen:

  • Verminderde CO2-uitstoot: Door het opwekken van uw eigen groene energie, verkleint u uw CO2-voetafdruk en draagt u bij aan verduurzaming.

bottom of page