top of page

Laadstation Breda

Laadpaal installateur Breda

Bent u op zoek naar een elektrische laadpaal bij uw woning in Breda? Ecolectrix is uw laadpaal installateur in Breda. Installatie binnen 14 dagen!

Waarom een oplaadpunt thuis voor uw elekrische auto in Breda?

Als u beschikt over een elektrische auto, wilt u deze vaak ook op kunnen laden bij uw woning of bedrijf. Het installeren van een oplaadpunt thuis voor uw elektrische auto biedt verschillende voordelen, vooral in een stad als Breda.

Voordelen van een Thuislaadpunt in Breda

 1. Gemak en comfort:

  • Altijd Opgeladen: U kunt uw auto opladen wanneer het u uitkomt, zonder afhankelijk te zijn van openbare laadpalen. Dit betekent dat uw auto altijd klaar is voor gebruik.

  • Tijdsbesparing: Geen wachttijden of omrijden naar een openbaar laadpunt. U kunt de auto 's nachts opladen terwijl u slaapt, waardoor u de volgende dag met een volle batterij kunt vertrekken.

 2. Kostenbesparing:

  • Lagere kosten per KWh: Thuis laden is meestal goedkoper dan opladen bij openbare laadpalen, vooral als u gebruik maakt van daluren tarieven of zonnepanelen.

  • Minder Onderhoud: Elektrische auto's hebben minder bewegende delen dan verbrandingsmotoren, wat resulteert in lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

 3. Milieuvoordelen:

  • Verduurzaming: door thuis op te laden, vooral in combinatie met zonnepanelen, verkleint u uw ecologische voetafdruk. Dit past perfect bij de duurzame ambities van veel huishoudens in Breda.

  • Groene Energie: U kunt kiezen voor groene stroom van uw energieleverancier of zelf opgewekte zonne-energie gebruiken, wat de CO2-uitstoot verder reduceert.

 4. Toekomstbestendigheid:

  • Waardevermeerdering van de woning: Een thuislaadpunt kan de waarde van uw woning verhogen, aangezien steeds meer huizenkopers op zoek zijn naar woningen met elektrische laadinfrastructuur.

  • Voorbereid op de Toekomst: met de toenemende populariteit van elektrische voertuigen en strengere milieuregels, bent u voorbereid op de toekomst.

Kosten laadpaal Breda

Het thuis of bij uw bedrijf opladen van uw elektrische auto is meestal goedkoper dan met het gebruik van een publieke laadpaal. Als u elektrisch wilt rijden is een laadpaal kopen dus een slimme investering.

De kosten voor het laten installeren van een laadpaal thuis zijn afhankelijk van verschillende factoren:  

1

Type laadstation

Standaard kosten

Er is veel diversiteit in laadunits. De kosten van de laadunit zijn dus afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en wensen.

2

Installatie

Standaard kosten

 De installatiekosten van een laadpaal bestaan uit de arbeidskosten, de kosten voor de bouwkundige- en infrastructuurwerkzaamheden en de materiaalkosten (denk bijvoorbeeld aan de benodigde kabellengte). Als uitgebreide werkzaamheden nodig zijn vanwege een uitdagende locatie, vallen de installatiekosten hoger uit.

3

Montagepaal 

Optionele kosten

Indien u het laadstation wilt laten monteren op een paal, brengt dit extra kosten met zich mee. Dit is bijvoorbeeld benodigd als er geen muur in de buurt is van uw parkeerplaats.

4

Verzwaring hoofdzekering

Optionele kosten

Wilt u snel laden en heeft u enkel 1 fase, dan is mogelijk een verzwaring van uw groepenkast noodzakelijk. Dit kan de netbeheerder voor u realiseren.

5

Graafwerkzaamheden

Optionele kosten

Indien de elektriciteitskabel ingegraven dient te worden, worden hiervoor kosten gerekend per meter.  

6

Dynamic load balancing

Optionele kosten

Een laadpaal met Dynamic Load Balancing past de stroomtoevoer aan op het stroomgebruik in huis. Er wordt nooit teveel stroom gebruikt, waardoor overbelasting voorkomen wordt. Door dit systeem laadt je elektrische auto op maximale snelheid op en maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen op het dak.

7

Vervangen groepenkast

Optionele kosten

Indien u al een oude groepenkast heeft en/of te weinig groepen over heeft om een laadpaal te kunnen aansluiten, kan het nodig zijn uw groepenkast te laten vervangen. Ecolectrix kan u helpen bij het vervangen van uw groepenkast voor uw laadpaal.

Vraag vrijblijvend een offerte op

Laadpaal installateur in Breda

Bent u op zoek naar een betrouwbare installateur voor een laadpaal in Breda? Ecolectrix biedt deskundige installatie van laadpalen voor zowel particulieren als bedrijven. Hier is een overzicht van onze diensten en voordelen:

Waarom Kiezen voor Ecolectrix?

 1. Ervaren Vakmanschap: Met ruim 20 jaar ervaring in de elektrotechniek, garandeert Ecolectrix deskundige en betrouwbare installatiediensten.

 2. Duurzaamheid: Wij zijn gespecialiseerd in duurzame oplossingen, zoals het installeren van laadpalen die perfect kunnen samenwerken met zonnepanelen.

 3. Kwaliteit en Betrouwbaarheid: Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen en zorgen voor een professionele installatie, zodat u optimaal kunt profiteren van uw laadpunt.

 4. Heldere Prijzen: Wij bieden transparante en gedetailleerde offertes zonder verborgen kosten.

bottom of page