top of page

Waarom thuis een oplaadpunt voor je elekrische auto?

Als u beschikt over een elektrische auto, wilt u deze vaak ook op kunnen laden bij uw woning of bedrijf. 

Vooral als u thuis of bij uw bedrijf ook zonnepanelen heeft laten installeren, kunt u met een eigen laadpaal uw elektrische auto milieuvriendelijk opladen door middel van uw eigen groene stroom.  U bespaart op deze manier enorm op uw energierekening én draagt bij aan verduurzaming. 

Voor installatie van een laadpaal thuis of bij uw bedrijf kunt u uiteraard ook bij Ecolectrix terecht.

Wij installeren en leveren uw nieuwe laadpaal en zorgen ervoor dat u weer een hoop veilige kilometers kan rijden. Vraag vrijblijvend een offerte aan: 

Wat zijn de kosten van een laadpaal voor thuis?

Het thuis of bij uw bedrijf opladen van uw elektrische auto is meestal goedkoper dan met het gebruik van een publieke laadpaal. Als u elektrisch wilt rijden is een laadpaal kopen dus een slimme investering.

De kosten voor het laten installeren van een laadpaal thuis zijn afhankelijk van verschillende factoren:  

1

Type laadstation

Standaard kosten

Er is veel diversiteit in laadunits. De kosten van de laadunit zijn dus afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en wensen.

2

Installatie

Standaard kosten

 De installatiekosten van een laadpaal bestaan uit de arbeidskosten, de kosten voor de bouwkundige- en infrastructuurwerkzaamheden en de materiaalkosten (denk bijvoorbeeld aan de benodigde kabellengte). Als uitgebreide werkzaamheden nodig zijn vanwege een uitdagende locatie, vallen de installatiekosten hoger uit.

3

Montagepaal 

Optionele kosten

Indien u het laadstation wilt laten monteren op een paal, brengt dit extra kosten met zich mee. Dit is bijvoorbeeld benodigd als er geen muur in de buurt is van uw parkeerplaats.

4

Verzwaring hoofdzekering

Optionele kosten

Wilt u snel laden en heeft u enkel 1 fase, dan is mogelijk een verzwaring van uw groepenkast noodzakelijk. Dit kan de netbeheerder voor u realiseren.

5

Graafwerkzaamheden

Optionele kosten

Indien de elektriciteitskabel ingegraven dient te worden, worden hiervoor kosten gerekend per meter.  

6

Dynamic load balancing

Optionele kosten

Een laadpaal met Dynamic Load Balancing past de stroomtoevoer aan op het stroomgebruik in huis. Er wordt nooit teveel stroom gebruikt, waardoor overbelasting voorkomen wordt. Door dit systeem laadt je elektrische auto op maximale snelheid op en maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen op het dak.

bottom of page