top of page

Groepenkast vervangen Etten-Leur

De groepenkast: het hart van uw woning of bedrijf

Bij Ecolectrix kunt u terecht voor al uw groepenkastwerkzaamheden in Etten-Leur. Laat uw oude groepenkast vervangen  door onze experts en maak uw woning of bedrijf weer klaar voor de toekomst.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies en een professionele installatie in Etten-Leur en regio.

Waarom uw groepenkast vervangen inclusief montage in Etten-Leur door Ecolectrix.nl?

✔ Gratis groepenkast check 

✔  Gratis advies over het aantal groepen

✔  1 fase of 3 fase groepenkast installatie

      volgens NEN1010 en NEN3140

✔  Binnen 14 dagen geinstalleerd!

✔  Een nieuwe groepenkast vanaf € 650,-
     inclusief installatie

FB_IMG_1712697014711.jpg

Gratis groepenkast advies in Etten-Leur; Is het nodig om mijn groepenkast te vervangen?

Het kan lastig zijn om zelf te bepalen of uw groepenkast aan vervanging toe is. Ecolectrix biedt gratis groepenkast advies in Etten-Leur om u te helpen deze beslissing te nemen. Wilt u weten of het nodig is uw 1 fase of 3 fase groepenkast te vervangen?

Doe onze gratis groepenkastcheck hieronder, of nodig ons vrijblijvend uit om bij u langs te komen en uw groepenkast te beoordelen.

Onze experts adviseren u graag. Indien u besluit uw groepenkast te laten vervangen, kunnen wij de installatie al binnen 14 dagen uitvoeren.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken!

Door de gratis groepenkast check weet u of uw oude stoppenkast vervangen moet worden

Doe de gratis groepenkast check in Etten-Leur!

Foto toevoegen

Wanneer is het vervangen van de groepenkast nodig?

U kunt bepalen of uw groepenkast aan vervanging toe is door de volgende factoren te overwegen:

 

- Leeftijd: Als uw groepenkast ouder is dan 20 jaar, is het waarschijnlijk tijd voor vervanging. Vaak kunt u deze kasten herkennen aan de ouderwetse draai-stoppen (smeltpatronen / smeltzekeringen)

Het is vaak verstandig uw oude stoppenkast te vervangen door een moderne groepenkast. Een moderne 3 fase groepenkast is veiliger, u heeft nooit meer gedoe met zekeringen vervangen en u bent weer klaar voor toekomstige elektrische behoeften.

 

- Veiligheid: Als u waarschuwingssignalen opmerkt zoals knipperende verlichting of brandgeur, het niet aanwezig zijn van een hoofdschakelaar, geen of te weinig aardlekschakelaars, kan dit betekenen dat uw groepenkast niet meer veilig is en aan vervanging toe is. Tevens zijn oude stoppenkasten vaak niet geschikt voor de hoge vermogens van de huisinstallaties van tegenwoordig. De elektrische behoeften nemen steeds meer toe, met overbelasting van de groepenkast als gevolg. Hierdoor zou de bedrading kunnen smelten met alle risico's van dien.

 

- Overbelasting: Als u steeds vaker stroomonderbrekingen of stroomuitval ervaart, kan dit een indicatie zijn dat uw groepenkast overbelast is en niet meer in staat is om uw elektrische apparaten aan te sturen.

 

Upgrade: Als u recent nieuwe elektrische apparaten heeft aangeschaft of gepland heeft om dit te doen, dan is het misschien noodzakelijk om uw groepenkast te upgraden om deze extra belasting aan te kunnen.

 

Weet u het niet zeker? Wij helpen graag bij het bepalen van de juiste stappen om uw elektrische systeem veilig en up-to-date te houden. Tevens helpen wij u graag bij het vervangen van uw groepenkast inclusief montage.

Kosten groepenkast vervangen Etten-Leur

De kosten van een nieuwe groepenkast inclusief montage in Etten-Leur door Ecolectrix zijn afhankelijk van diverse factoren:

 • Uw huidige groepenkast

 • Het gewenste merk groepenkast

 • Het gewenste aantal groepen

 • Wilt u een 1-fase of een 3-fase groepenkast laten installeren?

 • Uw huidige aansluiting

 • De complexiteit van de installatie

 • Eventuele extra opties: zoals een beltrafo, stopcontact, fornuisgroep/kookgroep, pv-groep voor uw zonnepanelen, extra aardlekschakelaar, extra aardlekautomaat, etc.

 

Afhankelijk van uw woning bepalen wij welke soort groepenkast u nodig heeft. Bovenstaande factoren bepalen grotendeels de totaalprijs voor uw groepenkastinstallatie. De gemiddelde kosten voor het vervangen van een groepenkast liggen tussen de €450 en €1500 inclusief montage.

Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte groepenkast offerte in Etten-Leur of om een afspraak te maken voor een gratis check van uw groepenkast.

Kan ik een groepenkast zelf vervangen?

Het vervangen van een groepenkast is een complexe taak die technische kennis en ervaring vereist. De groepenkast is het elektrische hart van uw woning en zorgt voor de verdeling van stroom over de verschillende circuits in uw huis. Heeft u wel eens zonder stroom gezeten? Dan begrijpt u hoe belangrijk het is dat uw elektrotechnische installatie voldoet aan de huidige normen.

Het is essentieel dat er geen risico's worden genomen met uw elektriciteitsvoorziening. Daarom raden wij af om zelf een groepenkast te installeren. Voor een groepenkast inclusief installatie in Etten-Leur kunt u terecht bij Ecolectrix.

 

Als u de installatie van uw groepenkast door Ecolectrix laat uitvoeren, kunt u erop vertrouwen dat deze voldoet aan alle wettelijke normen en veiligheidseisen. Bovendien bieden wij als lokale elektricien in Etten-Leur tevens 24/7 hulp bij een elektra storing. 

Neem contact met ons op voor een professionele en veilige installatie van uw groepenkast in Etten-Leur.

Risico's bij het vervangen van een groepenkast

Bij het vervangen van een groepenkast staat veiligheid altijd voorop. Een foutieve installatie kan leiden tot gevaarlijke situaties, zowel voor uzelf als voor uw woning. U kunt hierbij denken aan elektrocutie, kortsluiting of brand. Het is dus essentieel dat het vervangen van de groepenkast nauwkeurig en volgens de geldende normen gebeurt.  

Waarom een professionele groepenkast installatie essentieel is

Het laten vervangen van een groepenkast door een kennis of klusbedrijf is uiteraard altijd goedkoper als bij een vakkundige elektricien. Toch adviseren wij u dit over te laten aan de professional. 

Een gekwalificeerde elektricien heeft de juiste kennis en ervaring om de klus veilig en efficiënt uit te voeren. Een foutieve installatie van een groepenkast of andere elektra kan pas jaren later aan het licht komen, maar dan is uw woning wel mogelijk in 1 keer afgebrand door bijvoorbeeld kortsluiting.

Wij adviseren u dus altijd gebruik te maken van een vakkundige elektricien. Wilt u graag een offerte ontvangen voor een 1 fase of 3 fase groepenkast? Ga naar onze contactpagina

Groepenkast uitbreiden

Kan ik mijn groepenkast ook laten uitbreiden?

Groepenkast uitbreiden in Etten-Leur? Bel Ecolectrix!

In sommige gevallen is het mogelijk om uw huidige groepenkast uit te breiden:

 1. Als de huidige groepenkast nog voldoet aan de huidige norm (hoofdschakelaar en voldoende aardlekschakelaars aanwezig).

 2. Er genoeg ruimte vrij is in de meterkast.

 3. De interne bedrading in orde is.

In veel gevallen is het echter voordeliger om een volledig nieuwe groepenkast te laten installeren door Ecolectrix.

 

Wilt u weten wat in uw situatie mogelijk is?

Vraag vrijblijvend informatie op over het uitbreiden van uw groepenkast. 

IMG-20230923-WA0006.jpg

Groepenkast installatie door een vakkundige elektricien in Etten-Leur

Een professionele groepenkast installatie in uw woning of bedrijf in Etten-Leur is essentieel voor de veiligheid van uw elektrische installatie. Door te werken met een vakkundige en gekwalificeerde elektricien in uw regio, kunt u er zeker van zijn dat de installatie voldoet aan alle wettelijke eisen en normen op het gebied van veiligheid en conformiteit aan wet- en regelgeving. Daarnaast zorgt een professionele groepenkast installatie ervoor dat uw elektrische installatie optimaal werkt en brandgevaar wordt voorkomen. Met een 3 fase groepenkast wordt de efficiëntie van uw elektrische installatie verhoogd, wat resulteert in een betrouwbaar en veilig elektrisch systeem.

Kortom, investeren in een professionele groepenkast installatie is een verstandige keuze voor zowel particulieren als bedrijven die waarde hechten aan veiligheid en betrouwbaarheid.

Goede stroomverdeling voor uw woning

Ecolectrix kan de stroom efficiënt verdelen, waardoor overbelasting van circuits wordt voorkomen. Dit zorgt voor een stabiele en betrouwbare stroomvoorziening in het hele gebouw.
 

 • Toekomstige uitbreidingen: Ecolectrix kan rekening houden met toekomstige uitbreidingen en aanpassingen. Dit betekent dat uw elektrische systeem flexibel en schaalbaar is, wat toekomstige installaties eenvoudiger maakt.

 • Probleemoplossing en reparaties: wij kunnen snel problemen identificeren en oplossen, waardoor downtime wordt geminimaliseerd en de betrouwbaarheid van het elektrische systeem wordt vergroot.

 • Gebruik van juiste materialen en technieken: wij gebruiken enkel hoogwaardige materialen en gereedschappen en kennen de beste technieken voor installaties en reparaties.

Kortom, investeren in een professionele groepenkast installatie door Ecolectrix is een verstandige keuze voor zowel particulieren als bedrijven die waarde hechten aan veiligheid en betrouwbaarheid.

Waarom groepenkast installatie in Etten-Leur door Ecolectrix?

Waarom uw groepenkast vervangen inclusief montage in Etten-Leur door Ecolectrix.nl?

Het vervangen van uw groepenkast is een belangrijke investering in de veiligheid en efficiëntie van uw elektrische installatie. Hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten kiezen voor Ecolectrix.nl:

 1. Deskundig advies: Onze ervaren elektriciens geven u persoonlijk en deskundig advies over de beste oplossingen voor uw specifieke situatie.

 2. Veiligheid: Wij zorgen ervoor dat uw nieuwe groepenkast voldoet aan alle actuele veiligheidsnormen en wettelijke eisen, zodat u geen risico's loopt.

 3. Kwaliteit: We werken met hoogwaardige materialen en gerenommeerde merken, wat zorgt voor een betrouwbare en duurzame installatie.

 4. Snelle service: Bij Ecolectrix.nl kunnen we uw nieuwe groepenkast al binnen 14 dagen na uw aanvraag installeren.

 5. Transparante prijzen: U ontvangt van ons een heldere en gedetailleerde offerte, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

 6. Complete service: Van het eerste advies tot en met de installatie en nazorg; wij nemen al het werk uit handen.

 7. Lokale expertise: Als lokaal bedrijf kennen wij de specifieke behoeften en regelgeving van Etten-Leur en omgeving.

Kies voor Ecolectrix.nl voor een zorgeloze en professionele vervanging van uw groepenkast inclusief montage in Etten-Leur. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 • Kan ik mijn huidige 1 fase groepenkast ook laten ombouwen naar een 3 fase groepenkast door Ecolectrix?
  In sommige gevallen is het mogelijk uw huidige 1 fase groepenkast om te bouwen naar een 3 fase groepenkast. U dient hiervoor wel uw hoofdaansluiting te laten veranderen. Dit kan enkel de netbeheerder voor u realiseren. Let op: uw groepenkast dient vòòr de afspraak met de netbeheerder te worden aangepast en/of vervangen door Ecolectrix. Zorg dus dat de afspraak met ons plaatsvindt voor het aanpassen en/of vervangen van uw groepenkast, voordat uw netbeheerder langs komt! U kunt een afspraak maken voor uw groepenkast aanpassing via www.ecolectrix.nl/contact
 • Binnen welke termijn installeert Ecolectrix een nieuwe groepenkast?
  Na akkoord op uw offerte streven wij er naar uw groepenkast installatie zo spoedig mogelijk in te plannen. Installatie bij Ecolectrix vindt meestal binnen 14 dagen plaats, maar soms zelfs al binnen 7 dagen! U kunt er van uitgaan dat het plaatsen van uw nieuwe 1 fase of nieuwe 3 fase groepenkast zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. *Aan de installatietermijnen op de website kunnen geen rechten worden ontleend.
 • Hoe wordt een groepenkast installatie door Ecolectrix uitgevoerd?
  Wanneer u door Ecolectrix een groepenkast inclusief montage besteld, bent u verzekerd van montage volgens de wettelijke normen door een ervaren installateur . Installatie van een nieuwe groepenkast is bij Ecolectrix inclusief: Vrijblijvende afspraak vooraf om uw situatie te beoordelen (klein) materiaal Voorrijkosten (15 km rondom Etten-Leur rekenen wij geen voorrijkosten), buiten Etten-Leur rekenen wij een kilometervergoeding van € 0,35/km. Verwijderen en indien gewenst afvoeren van de oude groepenkast Arbeidsuren Voordelige vaste tarieven Ter voorbereiding aan het plaatsen van de groepenkast Op de dag dat we de oude stoppenkast vervangen dient de kast/plaats waar de groepenkast gemonteerd is, leeg te zijn. U zal tijdens de installatie van uw nieuwe groepenkast enige tijd geen elektriciteit kunnen gebruiken, hou hier rekening mee. Zorg dus voor een kopje koffie voordat de stroom eraf gaat ;) De installatie van uw nieuwe 1 fase of 3 fase groepenkast duurt circa 1 dagdeel (+- 4 uur), afhankelijk van de grootte/complexiteit van uw groepenkast. .
 • Hoeveel groepen heb ik nodig in mijn nieuwe groepenkast?
  Het is belangrijk om te begrijpen hoe de belasting van elektrische groepen in een woning werkt, om overbelasting te voorkomen en de veiligheid te waarborgen. Hier is een overzicht van de belangrijkste punten en hoe je de benodigde groepen kunt berekenen: Basisprincipes van elektrische groepen Aardlekschakelaar en groepen: Achter één aardlekschakelaar mogen maximaal 4 groepen geplaatst worden. Een groep is een deel van de elektrische installatie dat beveiligd is door een zekering of een installatieautomaat. Maximale belasting per groep: Elke groep mag maximaal 3680 watt (3,6 kW) belast worden. Dit is gebaseerd op een standaard groep van 16 ampère (A) met een netspanning van 230 volt (V): 16 A×230 V=3680 W Berekenen van benodigde groepen Wattages van apparaten: Elk elektrisch apparaat heeft een vermelding van het vermogen (in watt) dat het verbruikt. Door de wattages van de apparaten bij elkaar op te tellen, kun je bepalen hoeveel vermogen er op een bepaalde groep komt. Verdeling van vermogen over groepen: Verdeel de apparaten zodanig over de groepen dat geen enkele groep meer dan 3680 watt belast wordt. Zorg voor een evenwichtige verdeling om overbelasting te voorkomen. Voorbeeldberekening Stel, je hebt de volgende apparaten in je woning: Oven: 2000 watt Vaatwasser: 1200 watt Koelkast: 100 watt Magnetron: 800 watt Wasmachine: 2300 watt Droger: 2500 watt Verlichting en kleine apparaten: 1000 watt Om te bepalen hoeveel groepen je nodig hebt, kun je de apparaten als volgt over de groepen verdelen: Groep 1: Oven (2000 W) + Koelkast (100 W) + Magnetron (800 W) = 2900 watt Groep 2: Vaatwasser (1200 W) + Verlichting en kleine apparaten (1000 W) = 2200 watt Groep 3: Wasmachine (2300 W) Groep 4: Droger (2500 W) In dit voorbeeld heb je 4 groepen nodig. Geen enkele groep overschrijdt de maximale belasting van 3680 watt. Standaard aantal groepen Gemiddelde woningen hebben meestal tussen 6 en 10 groepen. In sommige gevallen, vooral bij grotere of modernere woningen met meer elektrische apparaten, kunnen er 12 of meer groepen nodig zijn.
 • Hoe weet ik of ik een 1-fase of 3-fase aansluiting heb?
  Het onderscheid tussen een 1-fase en een 3-fase aansluiting is belangrijk voor het bepalen van de capaciteit van uw elektrische installatie. Hier zijn verschillende manieren om te achterhalen welke aansluiting u heeft: 1. Meterkast Inspecteren Een van de eenvoudigste manieren om te bepalen of u een 1-fase of 3-fase aansluiting heeft, is door uw meterkast te inspecteren. 1-fase Aansluiting: U zult één hoofdzekering zien en vaak één enkele fase (L) draad die de elektriciteit binnenbrengt. De hoofdzekering is meestal 35A of 40A. 3-fase Aansluiting: U zult drie hoofdzekeringen of een driefase automaat zien. Er zijn drie fase (L1, L2, L3) draden die de elektriciteit binnenbrengen. Elke fase kan afzonderlijk worden gezekerd, vaak met zekeringen 25A. 2. Hoofdschakelaar Controleren De hoofdschakelaar in uw meterkast kan ook aanwijzingen geven: 1-fase Aansluiting: Heeft vaak één enkele schakelaar die de gehele stroomtoevoer onderbreekt. 3-fase Aansluiting: Heeft vaak een schakelaar met drie gekoppelde schakelaars die samen de stroomtoevoer van de drie fasen onderbreken. Een 3 fase hoofdschakelaar is echter niet altijd een zekerheid dat het ook echt een 3 fase aansluiting is. Het kan namelijk zijn dat het een 1 fase hoofdaansluiting is, die onderop de 3 fase hoofdschakelaar is doorverbonden. 3. Elektriciteitsmeter Bekijken De elektriciteitsmeter zelf kan ook informatie geven: 1-fase Aansluiting: Heeft meestal één telwerk of display dat het verbruik meet. 3-fase Aansluiting: Heeft vaak meerdere telwerken of displays, of een aanduiding zoals "3x230V" of "3x400V". 4. Facturen of contract nakijken Op uw elektriciteitsfactuur of het contract met uw energieleverancier staat vaak vermeld welk type aansluiting u heeft: Kijk naar termen als "1-fase" of "3-fase" en de bijbehorende spanning (bijv. 230V of 400V). 5. Advies van Ecolectrix Als u het nog steeds niet zeker weet, kunt u altijd een contactaanvraag indienen via www.ecolectrix.nl/contact. Wij helpen u graag bij het vaststellen wat voor type aansluiting u heeft.
bottom of page